Drankjes Recipes

Een verfrissend zomers drankje 2

28 mei 2013
A refreshing summer drink

De afgelopen dagen leek het eindelijk op het einde van de lente! Het was warm, niet te heet maar warm genoeg om buiten te zitten en te genieten van het weer. Dagen als deze doen mij verlangen naar verfrissende zomer drankjes. Vorig jaar schreef ik al over deze verfrissende drankjes. Toen was mijn favoriete combinatie citroen en aardbei, maar toen ik gisteren thuis kwam probeerde ik iets nieuws. Ik voegde citroenschijfjes en komkommerschijfjes toe aan mijn kan met water. En het was verrukkelijk! Het zure van de citroen mixt perfect met het frisse van de komkommer en het is een drankje dat perfect is voor warme dagen. Hierbij het super simpele en snelle “recept” voor mijn nieuw favoriet verfrissend zomers drankje.
A refreshing summer drink
A refreshing summer drink

Ingrediënten voor +/- 2 liter

Een citroen
Een halve komkommer
Water
Ijsblokjes

Zoek een waterkan en doe hier ijs in. Ik heb bij mijn kan een ronde stick die je in de vriezer doet en die in het midden van de kan kan staan. Super handig, want op deze manier zal de smaak van je drankje niet veranderen als het ijs gaat smelten. Snijd de citroen en een halve komkommer in dunne halve schijven en voeg deze aan de kan toe. Vul de waterkan nu tot de rand met water en zet hem in de koelkast voor tenminste een uur. Klaar ben je! Proef je drankje, vind je hem te zuur? Voeg dan wat meer komkommer toe. Te fris of niet zuur genoeg? Wat meer citroen, zo makkelijk is het!

Als je water op is (wat bij mij al binnen een uur het geval was) kun je nieuw water aan je kan toevoegen. Zolang de citroen en komkommer nog vers zijn kun je regelmatig bijvullen.

A refreshing summer drink

Vraag: Wat is jouw favoriete fruit of groente om aan je water toe te voegen? / What is your favorite fruit or vegetable to add to your water?

Foto’s door mij.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Kelly 31/05/13 op 19:43

    Met komkommer heb ik het nog niet geprobeerd, maar wel met citroen! Zal eens proberen de volgende keer!

  • Dhini 30/05/13 op 12:28

    Heerlijk fris voir warm weer