Food

Mijn dagelijkse ontbijt

17 september 2012
My Everyday Breakfast

Je ontbijt is een van de belangrijkste maaltijden van de dag. Het zorgt ervoor dat je lichaam (en spijsvertering) opstart en dat je genoeg energie hebt (o, en dat je op gewicht blijft). Zoals ik al eerder vertelden (toen ik een breakfast favorite liet zien voor als ik wat meer tijd heb) ben ik slecht in het eten van ontbijt. Als ik niet de tijd krijg om rustig wakker te worden en op gang te komen wordt ik er echt supermisselijk van. Maar als ik de deur uitren zonder te ontbijten voel ik me ook niet echt top. Gelukkig kan ik ‘s ochtends wel yoghurt eten. Hier mijn dagelijkse ontbijt.

My Everyday Breakfast

Iedere ochtend (behalve zaterdag en zondag) eet ik een kom soja vanilla yoghurt met muesli en gebroken lijnzaad. De muesli die ik gebruik heeft exrtra vezels en lijnzaad bevat goede vetten en bevordert je stoelgang. Als ik wat meer honger heb voeg ik er vaak nog amandelen aan toe en fruit zoals blauwe bessen, bananen, aardbeien of frambozen.

Ik at dit altijd met Grieke yoghurt en honing of biologische vanille yoghurt in plaats van de soja yoghurt waar ik het nu mee eet maar twee weken geleden kwam ik er achter dat ik waarschijnlijk lactose intollerantie heb. Geen gewone yoghurt voor mij meer dus. Maar de soja vanille yoghurt is erg lekker! Bij de Albert Heijn hebben ze nog veel meer versies (gewone, aardbeien, perzik) maar die heb ik nog niet geprobeerd. De vanille versie is in ieder geval een blijvertje.

Vraag: What do you eat for breakfast? / Wat eet jij als ontbijt?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Roos 27/09/12 op 21:10

  Wat goed dat je zo’n goed ontbijt eet ‘sochtends. Ik vind het ook erg moeilijk om goed te ontbijten maar het gaat steeds beter. Ik ontbijt vaak met magere kwark met appel, rozijntjes, amandelen en kaneel. Of met volkorencrackers met een ei en rookvlees. Ik probeer zoveel mogelijk te variëren 🙂

 • Dhini 18/09/12 op 22:19

  Als ontbijt eet ik broodjes samen met Djess

 • Lauradenkt 18/09/12 op 21:02

  Meestal twee boterhammen, het verschilt wat voor beleg, maar momenteel rookvlees (dat vind ik echt heel lekker haha).

 • Lyanne 17/09/12 op 14:55

  Wat een heerlijke foto! Ik ontbijt tegenwoordig ook goed. Vroeger nam ik alleen een beschuitje, maar dat is natuurlijk veel te weinig. Leuk artikel!

 • Veronica 17/09/12 op 12:50

  Ik ben ook lactose intolerant en er is een yoghurt van MinusL die geen lactose bevat. Het is echt de lekkerste yoghurt die ik ooit op heb en ik vind het persoonlijk veel lekkerder dan soja producten. Die vind ik echt smerig namelijk 🙂

  • Shanti 17/09/12 op 13:29

   Dank je voor de tip! Nu vind ik met name ‘s ochtends wat zoetere yoghurt wel lekker maar ik had ook al gehoord dat ook de gewone soja variant vrij zoet is 😉 Dus dat is dan misschien wel een goede vervangen!