Avondeten Food

Couscous met watermeloen en kip

15 juli 2015

Afgelopen weekend kwam ik thuis van een geweldige week Toulouse, om vervolgens meteen te verhuizen. Daar waar het inpakken de week ervoor met 35 graden érg tegenviel ging het verhuizen zeer vlot. Inmiddels ben ik helemaal gesetteld bij vriendlief en dus is het tijd om het bloggen weer op te pakken. Vandaag deel ik graag een overheerlijk recept met jullie. De avond voor de bruiloft van vriendinnetje Minka hebben we met zijn allen gekookt. Wij waren als dames verantwoordelijk voor het voor- en nagerecht en de heren voor het hoofdgerecht. Samen met Marjolein maakte ik het voorgerecht en haar idee bleek echt een topcombinatie te zijn. Zo’n topcombinatie dat ik het sindsdien nog twee keer heb gemaakt! De combinatie van de watermeloen met de feta en de couscous is echt heerlijk. Met de bruiloft maakte we het als voorgerecht, voor 12 personen, maar met dezelfde hoeveelheid maak je ook een heerlijk hoofdgerecht voor 3-4 personen. Tijd om het recept ook hier te delen.

couscous-met-watermeloen-en-kip

Couscous met watermeloen en kip

Ingrediënten voor 12 voor- of 4 hoofdgerechten
500gr couscous (1 pak)
500ml bouillon
2 gerookte kipfilets (+/- 320gr)
1 watermeloen
170gr ongezoute cashewnoten
36 feta-blokjes in olie
20gr verse peterselie
Peper en zout

Breng de bouillon aan de kook. Doe de couscous in een schaal of pan en voeg de bouillon toe. De couscous moet net onder staan. Dek af en laat de couscous voor 5 minuten met rust. Snijd de gerookte kipfilets in 36 plakjes. Snijd de watermeloen en zorg voor 24 gelijke stukken. Hak de cashewnoten fijn. Zorg voor een combinatie van fijn en grof. Roer de couscous goed door. Als nog niet al het vocht is opgenomen, laat je het nog even staan. Snijd de verse peterselie fijn en mix door de couscous. Houd 12 blaadjes peterselie apart voor de garnering. Breng de couscous naar eigen inzicht op smaak met peper en zout. Schep twee derde van de fijngehakte cashewnoten door de couscous. Tijd om het bord op te maken: leg voor een voorgerecht per bord 3 plakjes kipfilet neer en leg hier een bolletje couscous bij. Vervolgens leg je er 2 stukjes watermeloen bij en 3 blokjes feta kaas. Garneer met wat van de fijngehakte cashewnoten en maak af met een blaadje peterselie. Eet smakelijk!

Variatietip: Ik heb ingefluisterd gekregen dat dit recept ook heerlijk is met gamba’s en munt in plaats van kip en peterselie. Nog niet zelf geprobeerd, maar het klinkt als een heerlijke combinatie.

Hoe maak je deze couscous lactosevrij: Ik kan persoonlijk wel tegen lactose in schapenmelk, dus echte feta zonder toevoegingen van koemelk kan ik verdragen. Echter, er zijn ook mensen die hier ook niet tegen kunnen! Vraag dit na en vervang de feta voor bijvoorbeeld oudere Hollandse kaas (deze heeft ook een wat pittigere smaak).

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Sylvia 15/07/15 op 18:44

    He nu weet ik waar je inspiratie vanaaf vandaan kwam en je had gelijk heb de groente niet gemist

  • Manon 15/07/15 op 13:28

    Ziet er lekker uit, ik heb nog nooit couscous op!