Outfit of the day

New in: winterjas

7 december 2015

Ik ben zo iemand die niet per sé ieder jaar een nieuwe jas hoeft te kopen en al helemaal geen meerdere jassen per jaar koopt. Ondanks dat ik bijna iedere dag een jas draag, vind ik het niet nodig om er meerdere te hebben. Dat geld geef ik dan liever uit aan kleding of schoenen, die je wel de gehele dag draagt. Meestal doe ik 2 seizoenen met een jas, alvorens ik een nieuwe koop. Grappig eigenlijk: ik draag echt niet 2 dagen achter elkaar dezelfde outfit, maar ik draag rustig wekenlang dezelfde jas. Ik wissel wel jassen af, maar dat is dan mijn oude met mijn nieuwe. Omdat ik niet ieder seizoen een nieuwe jas koop vind ik het ook niet erg er iets meer geld aan uit te geven. Het is een investering, waar ik een aantal jaar mee doe. Extra leuk dus dat ik dit jaar tegen een hele leuke jas aanliep voor een erg fijn prijsje. Mijn nieuwe winterjas kocht ik dit jaar namelijk bij C&A, voor ‘maar’ 50 euro! Meestal heb ik qua winterjassen donkere jassen, dus deze jas is qua kleur wel heel anders dan wat ik normaal gesproken draag. Maar wat een heerlijke, fijne kleur vind ik het! Hij combineert geweldig met bordeauxtinten en dat is toch wel een kleur waar ik deze winter echt dol op ben. Extra reden dus om snel te gaan kijken voor een paar handschoenen en een muts in die kleur.

C&A winterjas en sjaal

Dit is hem dan, mijn nieuwe winterjas! Het is echt een heerlijk model, met drukkers en een heerlijk grote capuchon. Super fijn, want mijn oude winterjas heeft dat niet. Ik vind de manier waarop de capuchon en de kraag vallen ook erg leuk. Het enige nadeel is dat de hals van de jas vrij diep is, waardoor hij misschien niet geschikt is voor de echt koude dagen. Maar met een grote sjaal (ook van C&A) is dat opgelost. Alhoewel ik er wel nog over na aan het denken ben om boven een klein haakje te maken, zodat ik de jas eventueel toch tot aan mijn nek dicht kan dragen.

C&A winterjas en sjaal

C&A winterjas en sjaal

Mijn jas en sjaal kocht ik beide bij C&A. Het broekje is van Y.A.S. en kocht ik bij de Bijenkorf en kun je goed zien in mijn vorige outfitpost.

Foto’s door Lieke

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Manon 07/12/15 op 17:13

  Wat een mooie winterjas !

 • Lieke 07/12/15 op 15:49

  Die jas staat je zo leuk!!

 • Mandy 07/12/15 op 12:53

  Wauw, deze jas vind ik erg leuk en classy! Mooie kleur ook 🙂

 • Amy 07/12/15 op 12:00

  Wat een mooie jas, in een prachtige kleur! Ik doe zelf ook altijd meerdere seizoenen met een jas. Waarom ook niet, als je een jas van goede kwaliteit koopt 🙂

 • sammie 07/12/15 op 11:54

  Erg leuke jas! Mooi model ook, staat je goed die kleur!
  Ik heb liever ook altijd een jas die dicht kan tot de nek voor de echte koude dagen.