Avondeten Recipes

Puff pastry pizza

9 September 2013

This summer I saw a delicious looking pizza on Marlyssa’s blog. But this wasn’t a regular pizza, it was a pizza with a puff pastry base. Being a puff pastry lover this sounded amazing to me. I got inspired and made my own version of these pizza. Which I liked so much I made it again for my dad and girlfriend when they came back from vacation. They enjoyed it so much that the recipe has gone to many other family members as well. Time to share the recipe for puff pastry pizza on the blog.

Bladerdeeg pizza

Ingredients for 2 persons

4 slices of puff pastry
Sauce to your own desire
1 can of tuna
1 big tomato
6 mushrooms
1 mozzarella ball

Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en verwarm de oven voor (de juiste temperatuur staat aangegeven op de verpakking). Als de plakjes bijna ontdooit zijn kun je de bodem maken. Toen ik deze pizza’s voor het eerst maakte (en dus  fotografeerde) maakte ik drie plakjes aan elkaar maar ik vind het makkelijk er twee aan elkaar te maken, zo heb je ook precies genoeg per persoon. De bodem maak je als volgt: leg het ene plakje iets over het andere en duw het goed op elkaar. Vouw nu de zijkanten om, zodat je straks een randje krijgt. Bestrijk het bladerdeeg nu met een saus naar keuze (ik gebruikte in dit geval left-over gazpacho). Nu is het tijd om de tonijn uit te laten lekken en de champignons en tomaat in plakjes te snijden. Verdeel de champignons en tonijn over de twee bodems die je hebt gemaakt en dek ze af met tomatenplakjes. Verdeel er nu wat mozzarella overheen (bewaar ongeveer 1/3 voor straks) en zet je pizza’s in de oven. Ze moeten er ongeveer 12-20 minuten in, afhankelijk van de temperatuur. Haal je bladerdeeg pizza’s uit de oven en verdeel de rest van de mozzarella over je pizza’s. Even af laten koelen en je bent klaar.

Bladerdeegpizza
Het leuke aan dit recept is dat je de pizza’s werkelijk met alles kunt beleggen. Ik gebruikte als saus nu gazpacho maar je kunt natuurlijk ook tomatensaus (dan wel even wat kruiden toevoegen, dit heb ik niet gedaan omdat er al veel smaken in de gazpacho zitten), pesto of iets anders gebruiken. Ook met de toppings van je pizza kun je spelen. Gebruik dat wat jij lekker vind en geniet!

Hoe maak ik bladerdeegpizza lactosevrij: De bladerdeegpizza uit mijn recept is lactose vrij. Let er wel op dat je geen bladerdeeg op basis van roomboter gebruikt en dat je echte buffelmozzarella gebruikt. In veel goedkopere mozzarella’s wordt namelijk gewoon melk gebruikt (en laten we eerlijk zijn: deze zijn ook veel minder lekker).

You Might Also Like

  • Sas Thursday September 12th, 2013 at 03:42 PM

    Mjammie!