Lunch Lunch on the go Ontbijt

Breakfast or lunch on the go

12 December 2013
Lunch on the go

Translation coming soon
En zo is het alweer donderdag. Deze week is voor mij echt voorbij gevlogen. Vandaag om 17.00 uur was de deadline voor ons concept businessplan. Alhoewel wij een goede planning hadden en ook op schema lagen moest er deze week toch nog aardig wat gebeuren. Ook thuis was ik lekker bezig, inmiddels staat de kerstboom en hangt de meeste kerstdecoratie. Ik heb deze week dus weer veel op school geluncht en omdat ik ook niet helemaal lekker was had ik ‘s ochtends (of ‘s avonds) vaak geen zin om een lunch te maken om mee te nemen. Maar wat gebeurt er als ik dat niet doe? Dan grijp ik op school al snel naar de goedbelegde broodjes. En alhoewel die, met name de luxe varianten, vaak erg lekker zijn is het natuurlijk niet heel gezond. En ook niet zo goed voor mijn portemonnee. En reageer ik ook niet heel goed op zo veel gluten en de lactose die er eventueel in zit. Dan zijn de to go lunches (waar ik het aan het begin van het schooljaar ook al een keer kort over had) toch een stuk beter, goedkoper, gezonder en vaak net zo lekker (of lekkerder).

Ik neem nooit meer brood mee naar school. Ik ben er een tijdje geleden achter gekomen dat mijn buik echt niet goed reageert op zoveel gluten (ook op pasta niet meer, waar ik dus dol op ben. Huilen. Gelukkig heb ik erg lekkere en redelijk betaalbare én lekkere glutenvrije pasta gevonden) en persoonlijk vind ik ook dat brood snel klef wordt als je dat ‘s ochtends smeert en tussen de middag (of later) pas op eet. Waar ik dan wel mee lunch? Salade (met glutenvrije pasta of quinoa), restjes van de avond ervoor of yoghurt met van alles erin. Maar hoe neem ik lunch mee die ook nog lekker blijft? Met dit ontzettend handige bakje van HEMA!

Lunch on the goDit bakje bestaat uit een aantal onderdelen. Bovenin het bakje zit een ring die je in de vriezer kan leggen. Als je deze ‘s ochtends in het bakje doet wordt je eten niet warm. In de ring past een kleiner bakje waarin je dressing, yoghurt of iets anders kan bewaren. Zo trekt dit nog niet in de overige ingrediënten en blijven deze lekker fris en knapperig. In de deksel zit een lepeltje verstopt, dus ook dat hoef je niet mee te nemen. Ik kocht dit bakje aan het begin van het schooljaar voor € 9,95 bij HEMA. Toentertijd hadden ze ook een plattere vierkante versie, die qua inhoud zelfs iets groter is. Maar die vond ik niet handig. Deze ronde kan namelijk rechtop in mijn schooltas en die platte zou er gekanteld in moeten, waardoor er dan bijvoorbeeld yoghurt of dressing op de rand en het deksel van het kleine bakje gaat zitten. En mij kennende wordt dat zeker een rommeltje als ik het bakje dan open maak. Daarnaast vind ik zo’n diepere bak ook wat makkelijker eten. Ik weet niet zeker of ze deze bakken nog steeds hebben, maar bij de Albert Heijn zie ik ook regelmatig van dit soort bakjes met koelelement en bestek liggen.

Inmiddels heb ik al heel wat verschillende soorten lunches of ontbijtjes in dit handige bakje vervoerd en het lijkt mij leuk om de komende tijd wat van mijn lunches met jullie te delen. Lunch om mee te nemen hoeft namelijk niet altijd saai en standaard te zijn. Misschien zullen je klasgenoten of collega’s in het begin wat raar op kijken, maar geloof mij: ze wennen er binnen de kortste keren aan. Vandaag hoefde ik pas aan het einde van de ochtend de deur uit dus had ik de kans om mijn lunchbakje te fotograferen.

Lunch on the goEen vrij standaard variatie vandaag: (soja) yoghurt met van alles erbij. Ik ontbijt vaak met yoghurt, maar vandaag ontbeet ik wat uitgebreider en besloot ik yoghurt mee te nemen als lunch. Ik heb een banaan in plakjes gesneden en deze onder in het bakje gelegd, daarover heen een laagje gedroogde cranberries en daaroverheen een handje gebroken lijnzaad. Gebroken lijnzaad is ontzettend goed voor je darmen en zorgt er ook voor dat een kleinere hoeveelheid yoghurt vult. Tenslotte heb ik er nog een laag kokosrasp overheen gestrooid, gewoon omdat ik dol ben op kokos en dat in combinatie met banaan, cranberries en vanilleyoghurt ontzettend lekker is. In het kleine bakje heb ik de yoghurt gedaan. Het lijkt alsof er weinig in gaat, maar toen ik het op at bleek dat er meer yoghurt in zat dan normaal in mijn ontbijtkommetje. Ik eet trouwens soja yoghurt en ging vandaag voor de vanille variant, die vind ik het lekkerste.

Toen het tijd was om te eten haalde ik de koelring en het kleine bakje eruit, deed ik de yoghurt bij de rest van de ingrediënten, de deksel er weer op en schudde ik alles even flink door elkaar. En smullen maar!

You Might Also Like

  • Sas Friday December 13th, 2013 at 07:47 AM

    Oh wat handig!