Diabetes

Brieven aan mijn diabetes #1 – Hoi ik ben Shanti en ik heb diabetes

16 november 2015

Hoi ik ben Shanti en ik heb diabetes. Dat zul je me niet snel horen zeggen. Maar eigenlijk zou ik dat wel wat vaker moeten zeggen, want eerlijk: het gaat helemaal niet zo goed met mij als ik graag doe lijken. Ja met mij gaat het best goed, maar met mijn diabetes niet. En daar gaat het eigenlijk al mis. Ik heb diabetes, maar toch associeer ik het los van mezelf. Omdat er wel iets moet veranderen, schreef ik een brief aan mijn diabetes. Alhoewel ik het heel erg spannend vind, deel ik die brief vandaag met jullie.


Klik hier om de video te bekijken

Met deze nieuwe serie, want dat gaat het zijn, hoop ik mezelf een stok achter de deur te geven. Net even dat duwtje wat ik nodig heb om mijn diabetes beter te reguleren en om mijn HbA1c weer op peil te krijgen. Daarom zal ik iedere maand een nieuwe brief schrijven aan mijn diabetes en die met jullie delen. Door opener te zijn hoop ik het beter een plaats te geven.

In al die jaren dat ik hier al blog, komt het woord diabetes namelijk in slechts 8 andere posts terug en er is eigenlijk maar één andere post die in mijn nieuwe diabetescategorie past. Bijna een jaar geleden schreef ik namelijk over hoe mijn insulinepomp steeds meer een blok aan mijn been werd . Mijn blog zal niet ineens alleen maar over diabetes gaan, maar zo af en toe zal ik zeker wat delen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust in de reacties!

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Sheila 23/11/15 op 08:27

  Ik vind het heel moedig dat je je zo kwetsbaar opstelt voor jezelf en je bloggers. Wat vervelend en klote moet deze ziekte voor je zijn. Je hoeft je echt niet te schamen. Het is helaas een onderdeel van je. Ik hoop echt dat je dit beter en plek kan geven!

 • Evelien 22/11/15 op 13:38

  Je bent hoe dan ook een topper! En hebt sowieso ‘ballen’ om dit zo open en eerlijk met iedereen te delen. <3

 • Ise 18/11/15 op 12:56

  Wat een goed idee om dit te gaan doen! Ik hoop dat het je brengt waar je op hoopt. En mooi dat je dit zo open durft te delen 🙂

 • Sax and the Pretty 17/11/15 op 16:39

  Jeetje heftig zeg. Mooi dat je er zo mee omgaat, hoop dat dit oplucht! x

 • Lieke 16/11/15 op 23:07

  Poeh Shanti.. Ik heb je filmpje met kippenvel zitten kijken.
  Wat heb je je gedachten mooi verwoord.
  Ik hoop dat dit filmpje je oplucht, dat je de stok achter de deur vindt.
  En zo niet.. zeg het dan!
  Als vriendin wil ik voor je zijn.
  Je bent een schat. Ook met diabetes!